piektdiena, 2014. gada 21. marts

Vakardienas atklāsmes


Ko jūs ēstu šobrīd, ja nebūtu lielveikalu? Tikko nokusis sniegs un pat pirmās zāles vēl nav izlīdušas, nerunājot jau par dārzeņiem... bet kokos jau ir pirmie pumpuri, sēklas un graudi jau ir diedzējami un pagrabā ir palikuši pēdējie sakņaugi...

Šodien biju uz brīnišķīgiem kulinārijas kursiem, kur stāsta par to kā gatavot harmonisku, veselīgu pārtiku no sezonāliem Latvijas produktiem. Kāpēc tas ir svarīgi? Ne jau tikai patriotisma dēļ. "Holandes" tomāti ir izaudzēti zem mākslīgas gaismas, turklāt tie auguši citā vietā, "zem citām zvaigznēm " tā teikt, tātad iedarbība uz organismu ir pilnīgi cita. Un saules, zemes, vēja un ūdens enerģija tajos būs pavisam nožēlojama, vēl jo īpaši zem "Latvijas zvaigznēm" dzīvojošajiem cilvēkiem.

Turpretim pumpuri ir tas, kur šī enerģija būs visstiprākā tieši šajā laikā, iedomājieties vitamīnu un minerālvielu koncentrāts, datorvalodā izsakoties, sazipots fails, saspiests, koncentrēts formāts.

Uzzināju daudz jauna par latvijas zālēm, kā tās lietot, kuros ēdienos ko likt. Jo gatavojām zāļu zupu ar ceļmallapu sēklām un pupiņām, dārzeņu sautējumu ar dadža sakni, kāpostu salātus ar diedzētām redīsu sēklām un liepu pumpuru kaperiem un plāceņus ar ceļmallapu sēklu miltiem. Nav iespējams izstāstīt garšu, tas nav no šīs pasaules, kā saka pasniedzēja Nitjarūpa - Dabai ir Dievišķa izcelsme. Tas vienreiz ir jāpagaršo!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Thank you for comment!