pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

kārtainie siera pīrāgi

Supergaisīgi un super gardi, pagatavojami 20 minūšu laikā! Lieliski ar zupām, otrajiem ēdieniem! Pēc garšas kā kruasāni - trekni, kraukšķīgi, bet ļoti gaisīgi!

Sastāvs: mīkla:
sviests 130g
milti 250g
sķipsna sāls
nedaudz ūdens (50-100g nevis ml)
pildījums: krievijas limbažu siers/panīrs/vai cits siers (200g)

Pagatavošana:
1.miltos ieliek sāli, izkausēto sviestu ieberž miltos, līdz veidojas "slapjo smilšu" efekts.
2.Tad pieliekam ūdeni pa drusciņai, lai mīkla kļūst patīkama uz tausti, ne tik slapja, lai liptu pie rokām gaisīga, trekna, lai labi turas kopā.
3.Sadalam vienādos golfa bumbiņas lieluma gabaliņos. Katru izrullējam 3mm biezumā, vienā pusē ieliekam siera gabaliņu, ar otru pārsedzam un aizlokam maliņas. Cepam uz pannas ghī sviestā no abām pusēm, līdz zeltaini vai cepeškrāsnī 180C 20minūtes.

Kraukšķ un kūst mutē vienlaicīgi! Varat iedomāties? Ritīgie latviešu kruasāni! Voila!

2 komentāri:

Thank you for comment!