pirmdiena, 2012. gada 16. aprīlis

griķu "côtelette"


Šīs griķu kotletes ar panīru ir viens fantastisks atklājums! Kraukšķīgas un aromātikas mmm...un ar īpašo tomātu barbecue mērci... parfaite!

la côtelette:
Samaļ 200g vārītus griķus ar 150g panīru (vai vnk sagrieztu gabaliņos), pieber 3 ēd.k.zirņu vai kviešu miltus, pāris ēd.karotes skābā krējuma, sāls, pipari, garšvielas, zaļumi. Sanāk pašķidra konsistence, ar karoti liek uz pannas, cep ghī līdz zeltaini brūni.

Mērce: Ghī apcep garšvielu maisījumu (1/4 t.k. kajēnas piparu vai 1/2tk svaiga igvera, pa 1/4 tk malta muskatrieksta, kanēļa, 1/2 tējk malta koriandra, šķipsna asafetīdas). Pieliek klāt burciņu griezto tomātu savā sulā vai 5 nelielus svaigos tomātus,  pievieno 2 melnā karamona pākstiņas, lai iegūtu neatkārtojamu kūpinājuma aromātu. 5-10minūtes vāra, lai liekais šķidrums iztvaiko. Pievieno šķipsnu melnos piparus, pustējkaroti sāli, tējkaroti cukura.

Très bon appétit!

2 komentāri:

  1. Super! Man tieši vajadzēja recepti griķu kotletēm uz 6dienu!!!! Klau - man tikai zaļās kardamona pākstis. Tās dos to aromātu?

    AtbildētDzēst
  2. ааааа хоччуууууу!!!!!!!!!!

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!