svētdiena, 2011. gada 4. decembris

Toutes a l`opera!

Eju klasiskās dziedāšanas vokālajās nodarbībās tikai divus mēnešus un man paziņo, ka man arī būs jāliek ieskaite tāpat kā visiem vokālistiem - t.i. jādzied koncertā kāds skaņdarbs no galvas.
Esmu šokā! Iedomājos ainiņu - nodzied kāda meitene, kas dzied jau 3 gadus pilnīgā operbalsī, bet es pat pareizi elpu nevaru paņemt! Bail, bail bail! Kauns un vēlreiz bail!!!

Pasniedzēja iedeva mājasdarbu - paskatīties kā profesionāli operdziedātāji izpildot skaņdarbu nostiep augšējo lūpu, jo "tā ir kā ģitāras stīga, ja to nenostiepj, tā neskanēs".

Tā nu es klejoju pa youtube, kaut ko skatījos, kamēr neuzdūros Elīnai Garančai. Dies, cik viņa ir fantastiska!!! Biju dzirdējusi, ka viņa ir operas zvaigzne visos pasaules lielākajos opernamos, bet toreiz mani tas maz interesēja. Bet tagad, apskatoties savām acīm, tāds prieks un lepnums!

Sākumā skatījos koncertu ierakstus, pēc tam uzgāju šos mūzikas video! Skaista, talantīga, sievišķīga, eleganta, pārliecināta par sevi un lieliska aktrise!
Kas teica, ka opera nav plaša profila formāts?

Pilnīga iedvesma!

2 komentāri:

  1. Ja jau Tevi paņēma šajos kursos, tas nozīmē, ka dzirde un balss Tev ir, ko gan vēl vairāk vajag, lai dziedātu? :) Tā kā Garanča tāpat dzied tikai... Garanča! :)

    Turies, būs labi! :) Turēšu īkšķus.

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!