pirmdiena, 2011. gada 12. decembris

sweet dal

Saldais dāls ir īpašs ēdiens. To bieži gatavo ievērojamākos Dienvidindijas tempļos kā piedevu rīsiem, dārzeņiem, plāceņiem. Mūsu izpratnē tā ir lēcu zupa... bet tāda īpaša, tur ir tik daudz garšvielu, ka es to drīzāk nosauktu par Ziemassvētku lēcu zupu! Par saldu šo "dālu" nenosauksi. Tas ir tik dažādu garšu bagāts, ka saldums knapi jūtams caur pipariņu niasi.


mung dāls (dzeltenās šķeltās lēcas) 200g
1/2 sarkanās paprikas
ūdens /water
sāls (pusotra tējk.), pipari /half tsp salt & some pepper
1 ēd karote ghī/ tbsp melted butter
1 ēd karote cukurniedru cukura/ tbsp sugar
svaigais ingvers rīvēts 1tējkarote/ tsp fresh ginger
garšvielas (pa 1/2 tējkarotes kardamona, kumīna, malta koriandra, kurkumas; šķipsna garamasalas, asafetīdas, tējkarote malto kajēnas piparu)

Izmērcē lēcas stundiņu. Apcep ghī garšvielas un papriku sagrieztu kubiciņos. Pievieno nokāsto dālu un apcep kopā ar garšvielām un papriku 4 minūtes. Pielej ūdeni (vienu glāzi ja gribi biezzupu, pusotru-divas, ja patīk šķidrāka konsistence), vāra līdz lēcas gatavas (ap 20-30min), pieliek cukuru, sāli, piparus, sablenderē.
Pasniedz ar maizītēm ;)


Ļoti labu apetīti!

2 komentāri:

Thank you for comment!