mung dāls (dzeltenās šķeltās lēcas) 200g
1/2 sarkanās paprikas
ūdens /water
sāls (pusotra tējk.), pipari /half tsp salt & some pepper
1 ēd karote ghī/ tbsp melted butter
1 ēd karote cukurniedru cukura/ tbsp sugar
svaigais ingvers rīvēts 1tējkarote/ tsp fresh ginger
garšvielas (pa 1/2 tējkarotes kardamona, kumīna, malta koriandra, kurkumas; šķipsna garamasalas, asafetīdas, tējkarote malto kajēnas piparu)
Izmērcē lēcas stundiņu. Apcep ghī garšvielas un papriku sagrieztu kubiciņos. Pievieno nokāsto dālu un apcep kopā ar garšvielām un papriku 4 minūtes. Pielej ūdeni (vienu glāzi ja gribi biezzupu, pusotru-divas, ja patīk šķidrāka konsistence), vāra līdz lēcas gatavas (ap 20-30min), pieliek cukuru, sāli, piparus, sablenderē.
Pasniedz ar maizītēm ;)
Ļoti labu apetīti!
а какие славные бутебродики...!
AtbildētDzēstPaldies, pievienoju ''jāpamēģina'' sarakstam :)
AtbildētDzēst