pirmdiena, 2014. gada 14. aprīlis

Kulinārie kursi "Dieva dārzs" 10.aprīlī


Vai zinājāt, ka no dažāda veida dārzeņu sagriešanas vai sarīvēšanas absolūti mainās ēdiena garša un krāsa?
Vai protat no tām pašām sastāvdaļām uztaisīt trīs dažādas zupas, kotletes, klimpas, bulciņas un salātus?



Vai protat no tām pašām sastāvdaļām uztaisīt trīs dažādas zupas, kotletes, klimpas, bulciņas un salātus?
Šodien bija pārsteidzoša nodarbība ar veselu mielastu pieticīgas degustācijas vietā. 6 ēdieni 3 vietā pārsteidza ikvienu, Nitjarūpa praksē parādīja kā pabarot 10 cilvēku ģimeni un iepriecināt dažādu garšu kārpiņu īpašniekus pat ja pagrabā ir tikai pāris kartupeļi, pāris burkāni, puskāposts, sauja graudu un eļļa. Šodien gatavojām gardākos buljonus un zupas no visvienkāršākajām sastāvdaļām - kāposta, burkāna un kartupeļa.
Bet ir taču jāmāk sagriezt vai sarīvēt dārzeņus noteiktā veidā, jāvāra noteiktas temperatūras ūdenī, lai piem buljons gūtu visu dārzeņu aromātu utt, visam ir sava nozīme. Šodien kopīgiem spēkiem vārījām 1)klasisko zupu, 2)piesātinātu dārzeņu buljonu un 3)caurspīdīgo dārzeņu buljonu ar klimpām, tāpat kā 4) sulīgas kotletes, gaisīgas 5)dārzeņu burciņas un 6) siltos salātus ar godži ogām.

 Ir svarīgi saprast, ka tās sastāvdaļas, kas tika izmantotas viena ēdiena pagatavošanai, var izmantot divu vai trīs citu ēdienu tapšanā. Un tas nav aiz nabadzības vai skopuma, tieši otrādāk, tas ir no zināšanu bagātības par pagatavošanas metodēm, ko Daba mums devusi. Nepalaidiet garāk nākamo nodarbību un sajūtiet Radītāja mīlestību jau šopavasar! (Nākamā nodarbība ceturtdien 17.aprīlī 11:30 un 18:15 Rīgā, Kr.Barona ielā 56, 2.stāvs)

4 komentāri:

  1. Kāpēc tādas interesantas lietas notiek tieši ceturtdien, manā garajā darba dienā!? :)
    Un paldies par iepriekšējo ierakstu, man tas ļoti palīdzēja :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, Aijiņ, ka noder! Žēl gan, ka nesanāk 4dienās, vēl ir trešdienas rītos māmiņām nodarbība, bet tad jārēķinās, ka tur būs vēl 10-15 bļaujošu blakusapstāklīšu :)) ā un vēl Jekabpilī ir nodarbības, bet diez vai laikam Tev kā Salaspilietei tas būs aktuāli

      Dzēst
    2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

      Dzēst
    3. ... es jau kādu laiku esmu rīdziniece no Torņakalna :), Salaspilī tik daļa sirds palika un rokdarbu kursi ...

      Dzēst

Thank you for comment!