trešdiena, 2014. gada 9. aprīlis

Pavasara nātru ēdieni


Vai jūs ēdienā lietojat nātres? Un vai zinājāt, ka nātres pazemina holesterīna līmeni asinīs un ir lielisks asiņošanu apturošs līdzeklis?

Pagājušo ceturtdien Nitjarūpa dalījās, kā natres atšķirt no ķiplokzāles, kas pēc izskata ir tikpat kā vienādas, kā nātres pareizi mazgāt un kādiem ēdieniem lietot tās dažādās daļas. Kā arī ar kādu citu zāli to pareizi savienot, lai harmonizētu spēcīgo iedarbību un lai varētu to ēst ne tikai pavasarī, bet arī visu atlikušo vasaru. 
Nātru novārījums lieliski palīdz pret blaugznām, tāpat no šī brīnumauga var taisīt diegus un aust brīnišķīgu apģērbu, kuram piemīt spēcīgas aizsardzības un antiseptiskās spējas.
Nitjarūpa dalījās ar zināšanām uz prasmēm 1) zaļumu pastas sagatavošanā, kas ir dārgu itāļu restorānu vērta recepete! Pēc šī paša principa var gatavot arī citus graudus, piemēram, nātru risoto. 

Kā nākamo gatavojām 2) nātru pesto, kas visus pārsteidza ar savu svaigumu, vieglumu un sātīgumu.
Visvairāk patika bērnībā tik iemīļoti 3) nātru čipsi, ko apēdīs jebkurš bērns un līdz ar to saņems daudz vitamīna C, K, B2, olbaltumvielas, dzelzi un kāliju. Visbeidzot noslēgumā tika pasniegts kafija no pieneņu saknēm, kas izsauca vispārēju sajūsmu. 
Lūk tādas gandrīz itāļu pusdienas no vietējās nātres mūs pārsteidza un sniedza sāta sajūtu! Nepalaidiet garām nākamo nodarbību par citām pavasara zālēm un sajūtiet Dabas Autora rūpes jau šopavasar! (Nākamā nodarbība ceturtdien 17.aprīlī 11:30 un 17:30 Rīgā, Kr.Barona ielā 56, 2.stāvs)

3 komentāri:

  1. Kā gatavo nātru pesto? :) Brīvdienās ceru atklāt nātru ēšanas sezonu un gribētos ļoti šo izmēģināt.

    AtbildētDzēst
  2. Šķiet diezgan jocīgi ēst nātres! :) Bet ja padomā - kāpc ne? Varbūt jāpamēģina!

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!