piektdiena, 2011. gada 9. decembris

pildītie plāceņi

Kā dažādot savas brokastis?

 

Vajag:
daudz sviesta
divtik vairāk miltu
tējkarote sāls (vienmēr bez kaudzes)
garšvielas (kurkuma, malts koriandrs, kari lapas)
un ūdens 
*rozmarīns

Pildījumam:
Daudz dažādus sierus (filadelfija, ottermani)
gurķis
abogado

Miltos ar sāli un garšvielām ieberž izkausēto sviestu līdz drupačām. Pielej ūdeni, lai masa mīksta un gaisīga.
Ledusskapī ieliek, ja ir laiks un pacietība. Saveļ bumbiņas, izrullē pabiezus plāceņus, uzber rozmarīna sauju, ierullē plāceņa virsmā. Un uz pannas! cep 1 minūti no katras puses. (nepārturam uz pannas, lai neizkalst!)

Sasmērējam ar filadelfiju, liekam sieru, gurķa un avokado šķēles vienvārdsakot to, ko vien sirds vēlas vai to, kas ir ledusskapī (tomāti, paprika, kukurūza, olīves, kaperi).

Baigi labi! Vīrs sajūsmā :)

1 komentārs:

  1. Es domāju gan, ka vīrs sajūsmā! :) Svaigi cepti, smaržīgi, super :) Maniem bērniem arī ārkārtīgi patīk plācenīši vai nu pie zupas vai ar kādu pildījumu :)

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!