otrdiena, 2011. gada 1. novembris

karaliskais sandešs

Kad mājās ir daudz svaigā siera un nezināt kur likt lauku radiņu savestos panīrus, viena no labākajām idejām ir pagatavot "karalisko sandešu", jeb biezpiena sieriņa uzlaboto austrumniecisko versiju.

Sastāvs:
panīrs jeb svaigais siers 550g/paneer
cukurs 150g/sugar
malts kardamons 1,5tējkrote/ground cardamom
safrāns 10stīdziņas/saffron
ēd.k rožūdens pēc izvēles/tbsp rosewater
drupinātas pistācijas/crushed pistachio

Tātad, 1. Panīru mīca ar siltām rokām cītīgi un ļoti ilgi, līdz tas kļūst bez graudiņiem, gaisīgs un viendabīgs (var mēģināt samalt vairākas reizes maļammašīnā, bet ne blenderī, jo masa ir sausa :)
2. Dalām divās daļās. Vienu ar cukuru izkausē katliņā, līdz kļūst šķidrs un cukurs izkūst. Pievieno garšvielas, pamaisa.
3. Samīca kopā abas masas (var aromatizēt vai pielikt dabīgo krāsvielu), liek formā 3-4cm augstumā, apslaka ar rožūdeni, pārber ar pistācijām un atdzesē ledusskapī. Sagriež kvadrātiņos vai rombiņos, pasniedz ar skābenu dzērveņu mērci.

eng/Batter the paneer with fingertips until soft and homogeneous. Splti it two. One part with sugar and spices put to boil (no worries, it will become liquid). Put into shape, sprinkle with rosewater, strew with pistachios, put in fridge to chill. Serve alone or with sour cranberry sauce.

Gardu Jums novembra sākumu!

3 komentāri:

  1. he he! vakar tieši lasīju sandēša recepti ;)

    AtbildētDzēst
  2. Es vēl tikai briestu šai receptei! :) Bet kādreiz noteikti mēģināšu :)

    AtbildētDzēst
  3. у тебя волшебный сандеш!

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!