ceturtdiena, 2011. gada 6. oktobris

rudzu bulciņas

Droši vien pamanīji ķirbu zupas receptes bildē ir šie gardumi. Recepte līdzīga kā rupjmaizei, tikai forma cita, bet garša... vienkārši neatkārtojama! Apnikušas maizes šķēles! Gribu apalīšus!

Sastāvs:
1)400g rudzu miltu
2)100g kviešu miltu
3)sauja kviešu kliju un sauja maltu diedzēto kviešu graudu (opcionāli)
4)tējkarote sāls
5) 1,5 ēdamkarote brūnā cukura
6)tējkarote sodas
7)pustējkarote kanēļa (dod aromātu un saldmi) un ēdamkarote koriandra (palīdz gremošanai)
8)50g sviesta vai saulespuķu eļļas
9)glāze kefīra (skābā krējuma, jogurta utt.)
10)pusglāze ūdens
*sezama sēklas rotāšanai

Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc pirmās septiņas sastāvdaļas plus garšvielas, iemīca tajā sviestu, kad izveidojušās drupačas, piejauc kefīru, labi samīca, tad ūdeni. Jāizveido mīksta un lipīga mīkla.
2. Saslapina rokas un sadala mīklu aptuveni 12 daļās, izveido bumbiņas, saliek uz cepešpannas. Iegriež ar nazi krustiņu, pārber ar sezamu. Cep 25-30min pie 180C.

Lieliskas pie zupām! Un cik tās gardas brokastīs ar sviestu, sieru un gurķīti! Vai ar zaļumu biezpienu! Variācijām nav robežu. Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. я их слопала аж 3 штуки!очень вкусные, професcиональные!

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!