svētdiena, 2011. gada 2. oktobris

Krāsnī cepts ābols

Ko lai iesāk ar ābolu ražu? Nekādi nevaru saņemties ievārījumu meistarošanā, tas vesels process, tam jāveltī puse dienas. Bet es tur noteikti tikšu! Ir padomā dažas neparastas receptes...


Bet tikmēr mēs spiežam sulas, taisām ābolkūkas UN... pēdējā laika iecienītākais deserts ir krāsnī cepts ābols ar pildījumu kopā ar biezpienu krēmu un svaigo dzērveņu mērci! Ņammm!!!!!

Un lūdzu, ja ir pieejams, izmantojiet speciālo nazi seržu izņemšanai, tas ir tik ērti, turklāt caurumiņi sanāk tik skaisti!!


Tātad paņemam gardus rožābolus, izņemam sirdi (ak, cik nežēlīgi!), cauruma apakšu "aiztaisam" ar karstā ūdenī piebriedinātām rozīnēm (lai medus netek ārā ;)) , sametam iekšā riekstiņus, kanēli/vaniļas cukuru pēc garšas, ielejam tējkaroti medus, pārkaisām ar mandeļskaidiņām un krāsnī iekšā uz 15min pie 200C!

Pildījums tāds:
1)tējkarote medus (vēl labāk kļavu sīrupa)
2)rozīnes
3)pekanrieksti vai valrieksti
4)mandeles
5)šķipsna kanēļa/vaniļas cukura
*mandeļskaidiņas dekoram

Noslēpums ir ābola šķirnē! "Antonovka", lai cik saldena sanāk ļoti skāba - īpaši skābuma mīļotājiem vai arī var ēst ar pārsaldu mērci, tad ir līdzsvars :) "Dzidrais" saldskābs, bet "Grāvenšteins", ak Dies`, cik pasakains!!!

Mērcīte:
1)svaigas dzērvenes vai brūklenes trīs saujas
2)cukurs 2-3 ēdamkarotes
3)vaniļas cukurs šķipsna
visu samaļam blenderī :)

Biezpiena krēms:
1)biezpiens 300g
2)maskarpone siers vai saldais krējums uz aci (skaties, lai Tev patīk konsistence, kam šķidru kam biezu;)
3)cukurs ēdamkarote
4)vaniļas cukurs šķipsna
maļam blenderī vai maļammašīnā līdz gluds

Ļoti skaisti, svaigi, rudenīgi, ekonomiski, sātīgi, neatkārtojami garšīgi un ārkārtīgi estētiski!!!

Un kāda ir Tava mīļākā ceptu ābolu šķirne vai recepte?


2 komentāri:

  1. mani mīļākie āboli ir tādi ar tumši tumši sarkanu biezu mizu un baltu kraukšķīgu saldskābu iekšu. es viņus saucu par sarkangalvītes āboliem, jo tieši tādi - tumši sarkani - visās multenēs tiek zīmēti tie āboli, ar kuriem ļaunā pamāte saindēja nabaga meiteni :) šie ir riktīgi rudens āboli - jo ilgāk stāv, jo gardāki paliek!

    es vēl no savas puses varu izstāstīt, ka mēs taisījām tādu cepto ābolu kūku, kur uz selgas cepumiem likām kārtu ar tādu krēmu - krāsnī cepti āboli izdzīti caur sietu (vispār tas ir baigais čakars, labāk papūlēties pirms cepšanas viņus kārtīgi apstrādāt) un sajaukti ar putukrējumu un želatīnu un ieliks ledusskapī sastingt. zinu, ka želatīnu nelieto, bet domāju, ka tā vietā mierīgi var ņemt agar`u, ja gribas tādu variantu stingru. bet var vienkārši vispār uztaisīt tādu krēmu - cepti āboli + putukrējums. baigi garšīgi! :)

    AtbildētDzēst
  2. UI, kāda varena ābolu raža, mums šogad nav neviena paša ābolīša :) Ļoti gardi izskatās, paldies par receptēm!

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!