ceturtdiena, 2011. gada 6. oktobris

ķirbju-ābolu-ingvera biezzupa

Laikam pienācis silto zupu laiks, un ne šādu tādu, bet ķirbju biezzupu laiks!
Gribējās atsvaidzināt tradicionālo ķirbju-kartupeļu salikumu ar kaut ko vienkāršu un pieejamu, taču tādu, ko ne kurš katrs iedomātos zupā ielikt. Un kāpēc gan ne ābolu?

Sastāvs:
1)ķirbis
2)pāris kartupeļi
3)burkāns
4)viens neliels salds ābols
5)neliels 1,5cm ingvera gabaliņš
6)kurkuma (var likt arī pa šķipsnai kanēļa, maltu ķimeņu, malta koriandra vai kardamona)
7)pusotra tējkar. sāls
8) sķipsna piparu
9) pustējkar. brūns cukurs

Pagatavošana:
1. Vāram lielos gabalos sagrieztu ķirbi, kartupeļus, burkānu. Kad gatavs nolejam traukā lieko buljonu, kas var noderēt. Dārzeņus sablenderējam. Pievienojam atstāto buljonu, ja šķiet par biezu.
2. Uzkarsētā ghī sviestā apcepam garšvielas, pieliekam zupai. Pieliekam nomizotus, sagrieztus gabaliņos ābolus, pieliekam sāli, piparus, cukuru, uz smalkās rīves sarīvētu ingveru, sablenderējam un pavāram pāris minūtes.
3.Rotājam ar apceptām ķirbju sēklām, mandeļskaidiņām, oregano, svaigu baziliku.

Dod vaļu fantāzijai un ļaujies ķirbja pārvērtībām!

3 komentāri:

Thank you for comment!