svētdiena, 2012. gada 7. oktobris

pītā kanēļmaize


Kas varbūt labāks kā draugu sarunas pie karstas kanēļmaizes vēsā, lietainā rudens dienā?!!!
Sastāvdaļas:
1)milti 300g
2)sausais piens (pēc vēlēšanās 25g)
3)sviests 80g
4)silts piens 120ml (vai 2/3kefīra/jogurta+1/3silts ūdens)
5)šķipsna sāls
6)cukurs 3 ēd.karotes
pildījums: 7) saldkrējuma sviests 70g
8)cukurs 3-4ēd karotes
9)kanēlis 1-2 tējkarotes

Pagatavošana: 1. Ieberzt sviestu miltos, sajauktus ar sauso pienu, cepamo pulveri, cukuru un sāli, pievienot pienu. Mīcīt, līdz sanāk elastīga mīkla. Atstāt atpūtināties uz vismaz 30minūtēm, lai pēc tam mīklu varētu labi izrullēt.
2. Sagatavot pildījumu: Sviestu izkausē, pievieno kanēli un cukuru.
3. Izrullē mīklu uz ieeļļotas virsmas kvadrāta formā 0,5cm biezumā.
4. Sasmērē mīklu ar kanēļa-cukura-sviesta pildījumu, sarullē garā desiņā, pārgriež gareniski un sapin savā starpā abas daļas, izveidojot vainagu, salipina, lai turas kopā. Apsmērē ar jogurtu vai sviestu. Cep 180C 30min.
UPD. fotopamācība :)




Lai Jums kanēlīgi!


3 komentāri:

  1. Es ka reizi par tevi piedomāju - kur esi pazuduse! Un āreče - esi klāt! Mmm, kanēļmaize labi izskatās! Manā virtuvē šodien tapa kaut kas līdzīgs 'trīs vīri laivā' sautējumam, tikai man tas bija kēkss :D

    AtbildētDzēst
  2. Es cepu rolbiskvītu... :) Gribas gan tumšos vakaros pie tējas ko saldu! :) Un ja vēl mīļa un silta sabiedrība! :)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recepti, jau sen cerēju viņu ieraudzīt arī šeit :)

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!