piektdiena, 2012. gada 13. janvāris

gingerbread

Piparkūku sezona mūsmājās bija oficiāli atklāta jau decembra sākumā, bet šis ir lielisks turpinājums! Pat kautrējos atklāt, ka šogad tās bija manas pirmās piparkūkas :)


Mana piparkūku improvizācija:
  • Taisa biezpiena mīklu (vienādos daudzumos biezpienu, izkausētu sviestu un cukuru - sablenderē, miltu - pusotru reizi vairāk ). Ja grib klasiskās tumšās piparkūkas, tad vai nu liek cukurniedru massu cukura vietā vai arī parasto cukuru izkausē sausā pannā, līdz veidojas tumšs sīrups.
  • tai klāt pieliek garšvielas: ēdamkarote kerobu vai kakao pulveri pa pustējkarotei kanēļa, malta ingvera, kardamona, 1/4 tējkar. maltu krustnagliņu, muskatrieksta, melno malto piparu
  • glazē ar ēdamkaroti sk.krējuma un daudz pūdercukura (glazējam, kad piparkūkas atdzisušas), virsū uzber magones, kokosriekstu skaidiņas vai mandeļskaidiņas.
"Ingvermaizītes" sanāk ar mēru asas, mīkstas, ņammīgas!
Lai jums piparotas brīvdienas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Thank you for comment!