ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

rupjmaizīte

Sastāvs:
1) rudzu milti 300g
2) kviešu milti 150g
3) kviešu klijas 1 ēd.kar.
4) sauja sausā piena
5) garšvielas (ēdamkarote malta kardamona pa pustējkarotei kanēļa, maltu krustnagliņu, tējkarote ķimeņu)
6) 1 tējkarote sāls
7) 1,5 ēdamkarote brūnā cukura
8) tējkarote sodas bez kaudzītes
9) saulespuķu eļļa 50ml vai 50g sviests
glāze kefīra
lazdu rieksti, ķirbju sēklas, sezams
nedaudz silta ūdens

Pagatavošana:
1. Bļodā sajaukt miltus, klijas, sauso pienu, sodu, garšvielas, sāli, cukuru, labi samaisīt.
2. Ar rociņām iemīcīt sviestu miltu masā, pieliet kefīru, riektus, sēkliņas, labi samīcīt, pieliet ūdeni uz aci (lai masa ir mīksta un lipīga, bet ne šķidra).
3. Ar slapjām rokām izveidot tievu, garenu formu (nesatraucās, maizīte pacelsies), iesmērēt ar tējkaroti kefīra, gareniski iegriezt ar nazi pa vidu dziļi, bet ne līdz galam, apbārstīt ar sezama un ķirbju sēklām, cept 40-50min 180 grādos. Voila!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Thank you for comment!