trešdiena, 2012. gada 4. aprīlis

Turku zirnīši ar spinātiem krējuma mērcē

Lieliska piedeva rīsiem, griķiem, makaroniem. Ļoti sātīgs ēdiens, viens no mūsu mīļākajiem! ;)


1)ghī ēd. karote
2)garšvielas (tējkarote sakapāta svaiga ingvera, 1/4 tējkarotes kurkumas, kardamona, muskatrieksta, 1/2tējkar. koriandra)
3)spināti cik nav žēl
4)turku zirnīši (divas lielas saujas izmērcēju pa nakti)
5)sāls tējkarote, pipari šķipsna
6)timiāns dekorēšanai
gatavošanas process
 1. uz nakti ūdenī noliekam mērcēties turku zirnīšus. (Var lietot arī konservētos, lai atrāk... bet tad tie ir pārāk mīksti un līdzinās ķīselim... var jau, bet nav tas!) Novārīt 40minūtes, nokāst.
2. Apcept ghī ingveru līdz zeltains, tad apcept pārējās garšvielas, pielikt klāt nomazgātus spinātus, pieliet nedaudz ūdens, lai tvaiks tos padara mīkstus. Sutināt 5-10min. Pielikt zirnīšus. Maisot apcept pāris minūtes.
3. Apliet ar saldo krējumu, pielikt sāli un piparus. Uzvārīt līdz pirmajam burbulim, noņemt no plīts. Rotāt ar timiānu. Pasniegt ar dajebko un var arī bezjebkā :))))

Yummmm!

Un kādi zirnīši vai pupiņas ir jūsu mīļākais ēdiens?

7 komentāri:

  1. Manas vismīļākās ir ''melno actiņu'' pupiņas, gan garšas dēļ, gan tādēļ, ka, ja ir aizmirsies tās izmērcēt, izvārās tāpat ātri :D Bet man garšo visas pupiņas, garšo sagatavotas ar Tikka Massala mērci, zinu, ka tā ir domāta vistas ēdienam, bet ar pupiņām arī ir super.
    Zirņu miltus izmantoju ļoti bieži un pie dažādiem ēdieniem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jautājums par zirņu miltiem. Maxima vairs nevar nopirkt. Help! Kur vēl ir bodes ar zirņu miltiem plauktos?! Dikti iegaršojās Ladū :)

      Dzēst
    2. Hanumanā, Diētiskajos produktos uz Lācplēša ielas (netālu no ARSa), vēl graudaspēks.lv maļ ;)

      Dzēst
    3. Agra, es zirņu miltus parasti pērku veikalā Rudra Yoga Store, Skolas ielā 31, Rīgā :)

      Dzēst
    4. Jap! Vakar noskaidroju, ka Rudrā ir. Paldies!!!!

      Dzēst
  2. Vai esi mēģinājusi turku zirņus salātos? Derētu recepti iedvesmai :)

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!