1)ghī ēd. karote
2)garšvielas (tējkarote sakapāta svaiga ingvera, 1/4 tējkarotes kurkumas, kardamona, muskatrieksta, 1/2tējkar. koriandra)
3)spināti cik nav žēl
4)turku zirnīši (divas lielas saujas izmērcēju pa nakti)
5)sāls tējkarote, pipari šķipsna
6)timiāns dekorēšanai
gatavošanas process |
2. Apcept ghī ingveru līdz zeltains, tad apcept pārējās garšvielas, pielikt klāt nomazgātus spinātus, pieliet nedaudz ūdens, lai tvaiks tos padara mīkstus. Sutināt 5-10min. Pielikt zirnīšus. Maisot apcept pāris minūtes.
3. Apliet ar saldo krējumu, pielikt sāli un piparus. Uzvārīt līdz pirmajam burbulim, noņemt no plīts. Rotāt ar timiānu. Pasniegt ar dajebko un var arī bezjebkā :))))
Yummmm!
Un kādi zirnīši vai pupiņas ir jūsu mīļākais ēdiens?
Manas vismīļākās ir ''melno actiņu'' pupiņas, gan garšas dēļ, gan tādēļ, ka, ja ir aizmirsies tās izmērcēt, izvārās tāpat ātri :D Bet man garšo visas pupiņas, garšo sagatavotas ar Tikka Massala mērci, zinu, ka tā ir domāta vistas ēdienam, bet ar pupiņām arī ir super.
AtbildētDzēstZirņu miltus izmantoju ļoti bieži un pie dažādiem ēdieniem.
Jautājums par zirņu miltiem. Maxima vairs nevar nopirkt. Help! Kur vēl ir bodes ar zirņu miltiem plauktos?! Dikti iegaršojās Ladū :)
DzēstHanumanā, Diētiskajos produktos uz Lācplēša ielas (netālu no ARSa), vēl graudaspēks.lv maļ ;)
DzēstAgra, es zirņu miltus parasti pērku veikalā Rudra Yoga Store, Skolas ielā 31, Rīgā :)
DzēstJap! Vakar noskaidroju, ka Rudrā ir. Paldies!!!!
DzēstVai esi mēģinājusi turku zirņus salātos? Derētu recepti iedvesmai :)
AtbildētDzēstPaldies par idejām!
AtbildētDzēst