Mana piparkūku improvizācija:
- Taisa biezpiena mīklu (vienādos daudzumos biezpienu, izkausētu sviestu un cukuru - sablenderē, miltu - pusotru reizi vairāk ). Ja grib klasiskās tumšās piparkūkas, tad vai nu liek cukurniedru massu cukura vietā vai arī parasto cukuru izkausē sausā pannā, līdz veidojas tumšs sīrups.
- tai klāt pieliek garšvielas: ēdamkarote kerobu vai kakao pulveri pa pustējkarotei kanēļa, malta ingvera, kardamona, 1/4 tējkar. maltu krustnagliņu, muskatrieksta, melno malto piparu
- glazē ar ēdamkaroti sk.krējuma un daudz pūdercukura (glazējam, kad piparkūkas atdzisušas), virsū uzber magones, kokosriekstu skaidiņas vai mandeļskaidiņas.
Lai jums piparotas brīvdienas!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru
Thank you for comment!