- Kokosrieksts svaigs (izkasam caurumiņu vienā no trijiem tumšiem plankumiem, tad ieliekam tajā nazi un vieglītiņām sitam pa to ar āmuriņu :) notecinam kokosriekstu pienu, tam jābūt svaigam, šķidram kā ūdens.
- 1ēd k cukurs
- 1ēd k sakapātas kinzas vai pētersīļu
- kajēnas pipari (pustējkarote)
- 3ed k citronsulas
- 1/2tējkar sāls
Ghī apcepam kajēnas piparus 20sek un noņem no uguns. Noņemam brūno miziņu no kokosrieksta, mīkstumu samaļam blenderī ar kokosriekstu pienu vai ūdeni (vai krējumu) un pārējām sastāvdaļām un pievienojam ghī, uzvāra 2min, noņem no uguns.
Garšīgāk ar skābo krējumu, tad mērce būs biezāka un maigāka. Tādā gadījumā labi noder kopā ar kajēnas pipariem apcept arī melnās sinepju sēklas, tikko sāk sprakšķēt, noņemam no uguns.
Lielisks veids kā dažādot savas un savu mīļoto ikdienas un svētku maltītes ;)
да, разбить кокос - это героическое дело!
AtbildētDzēst