svētdiena, 2011. gada 28. augusts

Jūrmalas biezpienmaize


Vakar māsa uzaicināja ciemos mūs un vēl vienu draugu pāri pie sevis uz Jūrmalu uz biezpienmaizi un arbūzu. Kamēr vīri draudzīgi laboja sētu, mēs meitenes iegrimām meiteņu sarunās un mielojāmies ar saldāko vasaras ogu.


 Gribu jūs nedaudz iepazīstināt:

Karuna. Dievina šalles. Mīļākā krāsa zila un balta. Liela rokdarbniece un ziedu kompozīciju meistare. Vienmēr to noliedz, jo ir ļoti pieticīga.

 Māsa Kristīne. Vecākā no mums abām. Neskatoties uz to, ka Viņas nadziņos var spoguļoties, pati šuj, tamborē, glezno, gatavo un vēl šo to. Vienmēr ar stilu!

Pašas šūta kleita no zila lina līdz papēžiem, viņa tajā izskatās pēc dievietes!!

 Tad mīļie vīri nāca uz biezpienmaizi. Garša kā bērnībā, pat vēl labāka! Paldies Aijai par recepti!! Lūdzu lasiet "Prakstiskajā Latvietī" viņas kulinārijas sleju, viņa gatavo DIE-VĪ-GI!!!


Biezpienmaize
Mīkla: 1) 300g milti
2) 90g brūnais cukurs
3) 1/4 tējk. sodas
4) 150g saldkrējuma sviests
 5) 1 ēd k. saldā krējuma

Pagatavošana: Miltos ar sodu un cukuru ieberž sviestu, pievieno krējumus, labi izmīca.

Biezpiena massa: 1) 1kg vājpiena biezpiens (sauss, graudains)
2) 180g mannas
3)  450g  skābā krējuma
4) 50g saldais krējums
5) 200g baltais cukurs
6) viena citrona miziņa rīvēta
7) paciņa vaniļas cukura
8) 120g rozīnes

Pagatavošana: Biezpienu ar krējumu kārtīgi samalt blenderī vai gaļmašīnā, pievienot pārējās sastāvdaļas.

Lielā dziļā cepešplīts pannā izklāt mīklu ~0,5cm plānā kārtā, vienmērīgi spaidot ar pirkstiņiem. Pa virsu klājam pildījumu, visu pārbārstām ar brūno cukuru. Liekam cepties uz 1h- 1h20min pie 180C.

Pasniegt ar ogu mērci ;) Sacienāt visus draugus! :D

5 komentāri:

  1. Nekārdini!!! :) uzreiz gribas skriet uz virtuvi :)Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  2. Все так мило описала и сфоткала......прямо хочется еще разок этот день прожить :)))

    AtbildētDzēst
  3. сегодня готовила пирог, взяла сахара вместо 200 гр 150гр, но все равно получилось так сладко... может быть в рецепте опечаток? или у меня сахар слаще?

    AtbildētDzēst

Thank you for comment!