piektdiena, 2014. gada 28. marts

Iepazīstieties, Mrs. Gārsa!


Vai kādreiz esat ēduši gārsu? Vai zinājāt, ka gārsa ir dabīgs pretsāpju līdzeklis?

gārsas bumbiņas ar tomātu-krējuma mērci un gārsas pesto

trešdiena, 2014. gada 26. marts

pavasara pikniks



Pavasara saulīte jau silda un spīd, tā gluži vai aicina ārā, un dabiski rodas vēlme to pabaudīt kopā ar bērniem, mīļoto vai draugiem.














otrdiena, 2014. gada 25. marts

Baseins

Kas var būt labāks par siltu baseinu apmākusies pavasara dienā!

Atklājām Daugmales baseinu šodien. Kā man patīk lauki! Personāls tik atsaucīgs, cilvēki sveicinās. Rīga, piedod, tava bezpersoniskā noskaņa man vairs neiet pie sirds. Tā es tur gulēju uz peldriņķiem un vēroju kā aiz logiem vējā dejoja koku galotnes... Meitenes, cik es esmu atpūtusies!!! Iesaku.

pirmdiena, 2014. gada 24. marts

lietaina pēcpusdiena

Šodien tik saldsērīgi līst, ir silta pavasara diena un garastāvoklis brīnišķīgs!

Aizstaigāju līdz pastam, saņēmu internetā pasūtīto maxi kleitu, kura man lika nedaudz vilties, par mazu padusēs un par īsu nedaudz...un vispār šonedēļ tā jau piektā drēbe, ko sūtīšu apakaļ. Nezinu, tā interneta padarīšana tāda čakarīga, vai nu neesmu atklājusi īstos veikalus vai brendus vai arī shoppings internetā nav priekš manis.

Bet vienalga garstāvoklis labs! Ko vēl tādā lietainā dienā darīt? Ieritināties siltā segā un klausīties lekcijas, noklausījos pēdējās Ruslana Naruševiča lekcijas no Pēterburgas un ļoti interesantu tēmu viņš pacēla. Kopumā lekcijas bija it kā par tuvām attiecībām un seksu, bet patiesībā vienkārši par attiecībām starp jebkurām personām. Un galvenais mesidž ir tāds: Attiecībās vienmēr jābūt vai nu WIN-WIN, vai nu NO DEAL. Jo citādi sākas šitie varianti: ok, šodien tu dabon ko gribi, bet rīt es tev atspēlēšos veikalā... Atteikties no savām vēlmēm nav māksla, māksla ir visas vēlmes apmierināt vismaz kaut kādā mērā, lai visi ir apmierināti. Tas attiecas arī uz pārlieku sevi ziedot gribošām mammām. Visu priekš bērna un sevi aizmirst, staigā tai pašā krekliņā 5 gadus, pie friziera bijusi 10 gadus atpakaļ, neuzkrāsojusies, bet bērns sapucēts. Baigi vajag. Pēc tam viņa sāk pieprasīt to visu atpakaļ, pēc gadiņiem 15, Tu mani nemīli, Tu pie manis nebrauc, Tev jāiet uz šo universitāti utt..

Es par veselīgām attiecībām. Tur katru reizi jāpiedomā... jāpatērē laiks, bet ir jau tā vērts. Un kā jums šķiet?

svētdiena, 2014. gada 23. marts

mazi svētki


 Šī diena man ir īpaša, jo 11 gadus atpakaļ satiku savu dvēseles draugu un kopš tās dienas esam kopā. Un šodien es laikam saņēmu vissirsnīgāko ziedu pušķi savā mūžā. Tādu, ko nekur nevar nopirkt ne par kādu naudu...trīs mazus zem rīta lietus pašplūktus sniegpulkstenīšus no mūsu dārza.

Brokastīs gribējās īpašu svētku atmosfēru, tāpēc atpakoju mīļākās salvetes, un skaisti saklāju galdu. Ko tur taupīt, kad vēl, ja ne tagad!

Šitais ir mūsu jaunais draugs, kas mums vienmēr glabā kādus gardumiņus, ko iekost. Paldies māsai par iedvesmu, ļoti elegants!

Vienkārši pasēdēt kopā, padzert mīļāko miežu dzērienu, paklausīties putnu dziesmās un zināt, ka drīz klusumu nomainīs burzma... bet tas būs vēlāk, šobrīd gribu būt te un tagad. Gribu būt es pati, gribu izbaudīt klusu prieku.

Lai priecīga svētdiena!

sestdiena, 2014. gada 22. marts

Viesības pavasarī jeb kā pārsteigt draugus

Šovakar pie mums mājās bija 15 cilvēku viesības. Daudz tīrīšanas, sūkšanas, mazgāšanas, kārtošanas visu pa vietāmlikšanas visu dienu, es protams nervozēju vai viss sanāks labi, stresoju kurš atnāks, kuru aizmirsām uzaicināt...

Vīrs pa pusei darbos, pa pusei man palīdz, es neizturēju un apraudājos, tīri emocijas izlaist. Nu tā, drusciņ pat bērnišķīgi. Bet vienalga uztraukums. Nevaru sev mājās atrast vietu. Un jūtu jāiet staigāt, svaigs gaiss, zemes speks, silts vējš - tie ir mani draugi un vienmēr palīdz .

Ta nu es bradāju pa dārzu un uzdūros svaigām nātrēm! Tās ir vēl tik maziņas, ap 3-4cm! Salasīju, izdomāju likt salātos zaļumu vietā. "Nu kolosāli!"nodomāju. Vakardienas kursi lieti noder! Iedvesmota esmu joprojām. Eju, skatos, liepām pumpuri, norauju sauju, mājās apleju ar karstu ūdeni un pasālu, un man sanāk liepu pumpuru kaperi salātiem.

Uztaisīju interaktīvo mīklu ar balvām tam, kas uzminēs salātu sastāvdaļas. Nātres ātri uzminēja, par pumpuriem pamocījās draugi, bet uzminēja un bija pārsteigti! Vakars izdevies, viesi apmierināti, es laimīga!
Pavasaris mani šogad pārsteidz! Un kā iet jums šopavasar?

piektdiena, 2014. gada 21. marts

Vakardienas atklāsmes


Ko jūs ēstu šobrīd, ja nebūtu lielveikalu? Tikko nokusis sniegs un pat pirmās zāles vēl nav izlīdušas, nerunājot jau par dārzeņiem... bet kokos jau ir pirmie pumpuri, sēklas un graudi jau ir diedzējami un pagrabā ir palikuši pēdējie sakņaugi...

Šodien biju uz brīnišķīgiem kulinārijas kursiem, kur stāsta par to kā gatavot harmonisku, veselīgu pārtiku no sezonāliem Latvijas produktiem. Kāpēc tas ir svarīgi? Ne jau tikai patriotisma dēļ. "Holandes" tomāti ir izaudzēti zem mākslīgas gaismas, turklāt tie auguši citā vietā, "zem citām zvaigznēm " tā teikt, tātad iedarbība uz organismu ir pilnīgi cita. Un saules, zemes, vēja un ūdens enerģija tajos būs pavisam nožēlojama, vēl jo īpaši zem "Latvijas zvaigznēm" dzīvojošajiem cilvēkiem.

Turpretim pumpuri ir tas, kur šī enerģija būs visstiprākā tieši šajā laikā, iedomājieties vitamīnu un minerālvielu koncentrāts, datorvalodā izsakoties, sazipots fails, saspiests, koncentrēts formāts.

Uzzināju daudz jauna par latvijas zālēm, kā tās lietot, kuros ēdienos ko likt. Jo gatavojām zāļu zupu ar ceļmallapu sēklām un pupiņām, dārzeņu sautējumu ar dadža sakni, kāpostu salātus ar diedzētām redīsu sēklām un liepu pumpuru kaperiem un plāceņus ar ceļmallapu sēklu miltiem. Nav iespējams izstāstīt garšu, tas nav no šīs pasaules, kā saka pasniedzēja Nitjarūpa - Dabai ir Dievišķa izcelsme. Tas vienreiz ir jāpagaršo!!

trešdiena, 2014. gada 19. marts

sievišķība pavasarī

Ak mani mīļie, ja vien jūs zinātu, kas ir noticis pa visu to pāris gadu manas klusēšanas laiku. Tik daudz, cik vārdos nevar izstāstīt! Bet vienu varu pateikt, esmu kļuvusi vēl tuvāka sev, Dabai, Visaugstākajam, vēl laimīgāka, iedvesmotāka un nobriedušāka.

Un šobrīd šķiet, ka atkal varu rakstīt. Vismaz šodien man tā šķiet! :DDD

Pavasaris ir konkrēti atnācis, jau pagājušajā nedēļā, vismaz manā apziņā (neskatoties uz šīsnedēļas sniegaputeni). Man tas ir atnācis ar kleitu marafonu un pucēšanos, labu atpūtu, gardiem ēdieniem un ziediem! Esmu izlēmusi būt pati un dalīties ar to, kas mani iedvesmo, lai arī tas brīžiem neiederēsies šī skaistā meitenīgā bloga sākotnējā formātā, galu galā esmu tik daudzpusīga, ka sorrī, es rāmjos neielienu hehe:)

Šajā pavasarī mans izpētes objekts un subjekts ir sievišķība kā kalpošana Dabai un Dabas Autoram un man apkārt esošajiem vismīļākajiem cilvēkiem. Jo tieši kalpojot un pildot savus pienākumus, es kļūstu visvairāk laimīga. Kā sieviete. Kā dvēsele. Tad katra diena ir kā krāšņi svētki, kuros var priecāties pašai un iepriecināt citus, tāda ir tā svētku būtība.

Esmu totāli pavasarī! Totāli laimīga! Un kas jums labs noticies?