sestdiena, 2011. gada 26. novembris

tiramisū noslēpums

Neesmu diez ko liela speciāliste, bet TĀ sagribējās sevi palutināt, ka nenoturējos un tomēr pamēģināju uztaisīt šo itāļu brīnumu pašas spēkiem, neskatoties pat uz to, ka Tiramisū receptes noslēpums tiek ļoti rūpīgi glabāts;) Tiramisū ir tik garšīgs, ka par vienu vien porciju šī dievīgā deserta var panākt ko vien vēlies!
mini-tiramisu: porcija tieši vienai personai

ceturtdiena, 2011. gada 24. novembris

eiropaletēm "jā"!

Mēbeles lauku mājai var uztaisīt no dajebkā. Un es NEVARU vienkārši uz to noskatīties. Man tak jāpamēģina!!!
Paldies par iedvesmu Lainei ;)

draudzene batāte

Draudzenes draudzene dzīvo Ķīnā un viņa bija pamēģinājusi uztaisīt dārzeņu sautējumu no vietējiem dārzeņiem t.sk no batētes jeb saldajiem kartupeļiem. Ielika bildes, nu ļoti gardi izskatījās. Nopirku Sky. nav dārgi. ap latu tāda paliela "draudzenīte". Viņa stāvēja ledusskapī pāris dienas un garlaikojās, es nekādi nevarēju saņemties "uzsākt attiecības". Vienmēr bail no nezināmā.

 Sākumā batāti apcepu ghī, tāpat kā burkānu un sparģelīšus. Briseles kāpostus un visu iepriekšminēto uzvāra, līdz gatavs, sāls, pipari, malti koriandrs un kardamons.

Klāt īpašais siera grauzdiņš. Kas tas ir par gardumu!!! Šo recepti atvedām no Venecuēlas, kad tur bijām medusmēnesī. Maizes šķēli apcep ghī, sīki sagriež tomātu un avokado (mini kubiciņos) un kaltēto tomātu, pievieno sakapātu baziliku un apslaka to visu ar kādu riekstu eļļu. C`est fantastique!
batātīte
Mēs sadraudzējāmies ;) novēlu arī Jums!

pirmdiena, 2011. gada 7. novembris

rudens galvaspilsētā

 No visas Rīgas, man patīk tās parki, patīk vienkārši stundām klīst un vērot - kanālmalu, dīķus, dobes, cilvēkus, pīles...

otrdiena, 2011. gada 1. novembris

karaliskais sandešs

Kad mājās ir daudz svaigā siera un nezināt kur likt lauku radiņu savestos panīrus, viena no labākajām idejām ir pagatavot "karalisko sandešu", jeb biezpiena sieriņa uzlaboto austrumniecisko versiju.